Fablus.nl logo

"Nachtzweten, verminderd libido en ik ben nog maar 42..."

Ariadne de Gooijer • Dec 10, 2020
Rond mijn 42ste begon ik vage klachten te krijgen. Ik had na de geboorte van de derde weer een spiraaltje laten plaatsen maar het voelde toch niet lekker. Ik was moe en verder, nou ja, gewoon vage klachten.


Ik slikte braaf vitamines en voedingssupplementen maar dat hielp ook niet. Uiteindelijk koos ik ervoor om het  spiraaltje maar eens te laten verwijderen. Een paar dagen nadat het was weggehaald kreeg ik ineens ontzettend veel last van nachtzweten. Ik moest 4 keer per nacht mijn bed uit om iets droogs aan te trekken, wat een hel. En had ook een gespannen gevoel en andere op overgangsklachten lijkende dingen…


De gynaecoloog was ervan overtuigd dat het het begin van de overgang was, ook omdat mijn moeder en oma vroeg (en lang) in de overgang waren gekomen. Ze schreef synthetische hormonen voor. Daar was ik geen voorstander van, omdat dat bij mijn moeder borstkanker had veroorzaakt. Maar niets doen was ook geen optie want ik sliep geen nacht meer door.


De synthetische hormonen hielp wel, maar ik kreeg er ook hoofdpijn van. Bovendien voelde ik me er niet echt lekker bij. Wat als ik er ook borstkanker van zou krijgen? Toen ik na een tijdje stopte met de synthetische hormonen kwamen de klachten gelukkig niet meer zo hevig terug. Wel had ik nog steeds last van slapeloze nachten en vooral rond mijn menstruatie lag ik weer nachten lang te zweten, zo vies!


Omdat ik al tijden zocht naar een natuurlijke oplossing, ben ik Fablus Meno gaan proberen. Wat een verademing!

De nachten zijn eindelijk droog. En ook de vermoeidheid en het gespannen gevoel worden minder. Ik merk dat ik minder gespannen en gestrest ben en dat geeft een zoveel rustiger gevoel. Echt heel fijn.

Daarnaast heb ik weer energie aan het einde van de dag om 's avonds gezellig een wijntje te drinken samen (alhoewel rode wijn niet goed is, dat weet ik en dat merk ik ook wel).

En ook mijn libido wordt stukken beter, ik had niet eens door dat dat aan de overgang lag. Dus mijn man ook blij.


Deel dit artikel

Meer Blogs & Tips

Geheugenverlies tijdens de overgang. Mist in je hoofd tijdens de overgang.
By Carolijn 18 Mar, 2021
Hormonen en vergeetachtigheid Oestrogeen is, naast dat het zorgt voor onze hart- en bloedvaten, botten en slijmvliezen, ook van grote invloed op ons geestelijk welzijn. Ook het hormoon progesteron speelt een enorme rol bij onze hersenfunctie. De overgang zorgt voor een afname van deze 2 hormonen. Je begrijpt dat dit dus een behoorlijke impact kan hebben op de werking van je hersenen, waardoor je vergeetachtiger wordt en het gevoel hebt alsof er mist in je hoofd zit in plaats van hersenen. Super vervelend natuurlijk, maar wij hebben hieronder 9 tips voor je op een rijtje gezet die jou kunnen helpen om dat blubberbrein weer een beetje in het gareel te krijgen. Wat kan je doen om jezelf een beetje te helpen? Als je vergeetachtig bent, helpt het om nieuwe informatie die je van iemand krijgt, even hardop te herhalen. Zo bevestig je de boodschap voor jezelf en zal je het beter onthouden. Hetzelfde geldt als je van jezelf iets moet onthouden, zeg het hardop of maak er een notitie van. Stel je verwachtingen
Kort lontje, stemmingswisselingen, heksengedrag tijdens de overgang? Zo kom je er vanaf.
By Carolijn 19 Feb, 2021
Tips voor stemmingswisselingen, kort lontje, moodswings tijdens de overgang. En hoe kom je af van moodswings, stemmingswisselingen, heksengedrag en dat korte lontje tijdens de menopauze.
Tijd om af te koelen? Word je opvliegers weer de baas! image tip
18 Nov, 2020
Tips tegen opvliegers. Ze komen altijd op de momenten dat het je het minst uitkomt die opvliegers. Bijvoorbeeld tijdens een presentatie of gewoon als je net lekker ligt te slapen waardoor je vervolgens weer klaar wakker bent. Onaangenaam en super vervelend. Daar wil je het liefst zo snel mogelijk van af. Onderstaande tips kunnen je daarbij helpen. Uit ervaring kan ik je zeggen: "Het werkt!"
Show More
Share by: